Sterke start voor Ziyech: oud-Ajacied maakt hattrick voor Chelsea

17-07-2021 15:28
44

Hakim Ziyech is zaterdag uit de startblokken geschoten bij Chelsea. De Marokkaanse international tekende in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding voor een hattrick tegen Peterborough United: 6-1.

Op trainingscomplex Cobham nam de Championship-club nog brutaal de leiding, maar Chelsea stelde snel orde op zaken via Tammy Abraham. Kort voor rust kwamen The Blues ook op voorsprong doordat Christian Pulisic een strafschop benutte.

Manager Thomas Tuchel begon met een compleet nieuw elftal aan de tweede helft en bracht onder meer Ziyech binnen de lijnen. De oud-Ajacied voerde de score verder op in Londen. Hij schoot eerst op schitterende wijze via de onderkant van de lat raak en trof ook doel op aangeven van Armando Broja. De aanvaller, die vorig seizoen verhuurd werd aan Vitesse, maakte er 5-1 van, voordat Ziyech voor het slotakkoord zorgde.

Voor de aanvallende middenvelder is zijn glansrol een welkome opsteker, ondanks de geringe tegenstand. Hij kwam vorige zomer over van Ajax, maar was sinds de entree van Tuchel bij Chelsea niet meer verzekerd van een basisplaats.