Hoge verwachtingen bij Arnesen: 'Kan van enorm toegevoegde waarde zijn'

Hoge verwachtingen bij Arnesen: 'Kan van enorm toegevoegde waarde zijn'

17-07-2021 15:52
62

Feyenoord heeft met de komst van Alireza Jahanbakhsh de opvolger van Steven Berghuis binnen. Technisch directeur Frank Arnesen verwacht dat de 25-jarige Iraniër er meteen zal staan in De Kuip.

Jahanbakhsh komt over van Brighton & Hove Albion en tekende zaterdag een contract tot medio 2024 bij Feyenoord, met een optie voor een extra jaar. Arnesen toont zich gelukkig met de komst van de rechtsbuiten. "Met Alireza voegen we de gewenste aanvallende versterking toe aan de selectie", zegt de Deen op de clubsite. "Een speler die meerdere seizoenen bewezen heeft een hoog rendement te halen. Bovendien zit hij nu in de fase van zijn carrière waarin hij snel van enorm toegevoegde waarde voor ons kan zijn."

Jahanbakhsh maakte eerder tijdens twee seizoenen NEC en drie seizoenen AZ furore in de Eredivisie. Namens de Alkmaarders werd hij in 2017/2018 topscorer met 21 doelpunten. Hij verdiende daarmee zijn transfer naar Brighton, maar in de Premier League kwam hij niet uit de verf. De Engelse club was daarom bereid om mee te werken aan een transfer.