Feyenoord wint onder toeziend oog van Jahanbakhsh laatste duel voor Europese clash

Feyenoord wint onder toeziend oog van Jahanbakhsh laatste duel voor Europese clash

17-07-2021 17:53 Laatste update: 18:01
98

Feyenoord heeft haar tweede oefenduel met Werder Bremen wél weten te winnen. De Rotterdammers versloegen de Duitse degradant met 2-1 door goals van Jens Toornstra en Orkun Kökcü.

Feyenoord trad in het eerste oefenduel met Werder (3-3) aan met jeugdige spelers. In de tweede wedstrijd mochten meerdere beoogde basisklanten het laten zien in De Kuip. Nieuwelingen Guus Til en Marcus Holmgren Pedersen stonden onder meer in de basis bij de formatie van Arne Slot. Alireza Jahanbakhsh bekeek de wedstrijd vanaf de tribune.

Al vroeg in het duel kwam Feyenoord op voorsprong. Verdediger Marcos Senesi gaf een gevaarlijke voorzet, waar Toornstra attent op reageerde. De 32-jarige middenvelder werkte de bal glijdend in het doel van Werder Bremen: 1-0. Bryan Linssen creëerde in de 21ste minuut een goede kans op de 2-0. De aanvaller schoot de bal met de punt echter op de lat.

Ongeveer zeven minuten later was het aan de andere kant raak. Leonardo Bittencourt gaf een intelligente steekbal op Josh Sargent, waarna laatstgenoemde de bal hoog en hard achter Justin Bijlow knalde: 1-1. In de tweede helft kwam Feyenoord weer op voorsprong. Tyrell Malacia werd gevloerd in de zestien van Werder, waarna Kökcü mocht aanleggen vanaf elf meter. De Turkse EK-ganger faalde niet en liet doelman Stefanos Kapino kansloos achter: 2-1.

Feyenoord kan door de winst met een goed gevoel toeleven naar het treffen met FC Drita. De stadionclub gaat donderdagavond in de tweede voorronde van de Conference League op bezoek bij de ploeg uit Kosovo. Het is nog wel de vraag of Luis Sinisterra mee kan reizen met Feyenoord. De Colombiaan liep in de slotfase van het duel met Werder een blessure op.