AZ lijdt met Boadu en Pavlidis nederlaag in oefenduel met Leipzig

17-07-2021 17:57 Laatste update: 18:14
58

AZ heeft in een oefenduel met RB Leipzig een nederlaag geleden. De Alkmaarders verloren met 1-0 van de nummer twee van de Bundesliga.

Bij AZ maakte Vangelis Pavlidis zijn officieuze debuut in de basis. Hobie Verhulst stond onder de lat bij de nummer drie van de Eredivisie. De aan een transfer gelinkte Marco Bizot zat niet bij de selectie. Aan de zijde van Leipzig was Brian Brobbey ook niet van de partij. Angeliño verscheen daarentegen wel aan de aftrap.

In de eerste helft hield AZ goed stand tegen Leipzig. De ploeg van Pascal Jansen creëerde zelfs een aantal goede mogelijkheden. Dat leidde echter niet tot doelpunten, waardoor de brilstand bij rust nog op het scorebord stond.

In de tweede helft maakte Myron Boadu zijn entree bij AZ. De spits, die op het punt staat om een transfer naar AS Monaco te maken, verving Pavlidis. Niet lang na die wissel keek AZ tegen een 1-0 achterstand aan. Lazar Samardžić schoot in de korte hoek raak.

Opvallend genoeg werd Boadu in de 68ste minuut alweer gewisseld. Er werd ook niet meer gescoord, waardoor AZ met 1-0 verliest van Leipzig. Het betekent de eerste nederlaag voor de Alkmaarders in hun oefencampagne.