Slot ziet belangrijk verschil tussen Jahanbakhsh en Berghuis: 'Voegen we nu toe'

Slot ziet belangrijk verschil tussen Jahanbakhsh en Berghuis: 'Voegen we nu toe'

17-07-2021 19:10
73

Voor Alireza Jahanbakhsh komt het duel met Drita in de voorronde van de Conference League van donderdag nog te vroeg. Feyenoord-trainer Arne Slot hoopt in de return wel over de 27-jarige aanvaller te kunnen beschikken.

"Hij gaat niet eens mee", zegt Slot bij ESPN. "Ali heeft 15 juni voor het laatst gespeeld en daarna nog niet getraind. Hij heeft vier weken vakantie gehad. Daarin heeft hij echt wel wat voor zichzelf gedaan, maar we kunnen niet verwachten dat hij over een paar dagen zo'n wedstrijd speelt. Dat is het nadeel dat we moesten wachten op de inkomsten van Steven (Berghuis, red.) alvorens wij konden handelen. Maar de week daarna hopen we dat we hem een korte periode kunnen inzetten."

Slot is hoe dan ook verheugd over de komst van de Iraanse international, met wie hij al samenwerkte bij AZ. "Als een speler met het rendement van Steven Berghuis weg gaat, is het heel fijn om een speler terug te halen die dat ook heeft laten zien in zijn carrière. Ik denk dat het voor Feyenoord een uitstekende speler is. We zijn er heel blij mee."

Slot verwacht vooral assists van de Iraniër. "Wij hebben een spits en een nummer tien die gebaat zijn bij voorzetten. Dan is het wel heel prettig dat we nu ook een speler met zijn rechterbeen aan de rechterkant hebben staan. We hadden met Luis Sinisterra een rechtspoot op links en met Steven een linkspoot op rechts, waardoor je wat minder voorzetten kan krijgen. Dat kunnen we nu toevoegen aan ons spel."

Feyenoord hoefde naar verluidt niet diep in de buidel te tasten voor Jahanbakhsh, die overkomt van Brighton & Hove Albion. "Als ik een beetje gevolgd heb hoe het bij Feyenoord gaat, heb ik niet de indruk dat we heel diep in de buidel getast hebben", concludeert Slot.