Slot houdt hart vast na blessure Sinisterra: 'Moest veel kunstgrepen uithalen'

Slot houdt hart vast na blessure Sinisterra: 'Moest veel kunstgrepen uithalen'

17-07-2021 20:27
78

Feyenoord-trainer Arne Slot houdt zijn hart vast nadat Luis Sinisterra zaterdag geblesseerd uitviel in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De Colombiaanse aanvaller verliet hinkend het veld na een tik op zijn enkel.

Sinisterra kon de catacomben niet op eigen kracht bereiken. Het is afwachten of hij op tijd fit is voor het treffen met Drita in de voorronde van de Conference League. "Ik vind het heel moeilijk om er iets over zeggen", zegt Slot tegen ESPN. "Luis werd tillend binnengebracht, maar soms kun je direct na een overtreding het gevoel hebben dat het ernstig is en valt het later weer mee. En we hebben ook andersom meegemaakt. Ik hoop dat hij fit is."

Een absentie van Sinisterra zou Feyenoord en Slot slecht uitkomen. De trainer merkte tegen Werder Bremen (2-1) nog maar eens dat hij over een niet al te brede selectie beschikt. "Op een gegeven moment moest ik wel heel veel kunstgrepen uithalen. Aan het einde moest ik Wouter Burger linksback en Mark Diemers rechtsback zetten. Dat zegt iets over de breedte van onze selectie", stelt de trainer, die ook nog niet kan beschikken over aanwinst Alireza Jahanbakhsh.

Slot ziet nog genoeg ruimte voor verbetering bij de Rotterdammers. "Goed spelen is belangrijk, maar winnen helpt bij de ontwikkeling van de ploeg. Die ontwikkeling wil je graag zien en dat was vandaag met ups en downs. Ik heb goede dingen gezien, maar we hebben ook meerdere kansen weggegeven. Daar sluit ik mijn ogen niet voor en dat zie ik graag anders."