Club Brugge wint mede door Lang eerste prijs van seizoen, Bosz verslaat Van Bommel

17-07-2021 23:11
48

Mede dankzij Noa Lang heeft Club Brugge beslag gelegd op haar eerste prijs van het nieuwe seizoen. De kampioen van België versloeg KRC Genk met 3-2. Peter Bosz heeft met Olympique Lyon een ruime oefenoverwinning geboekt op het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel.

Club Burgge - Genk 3-2
Bij Club Brugge stond sterkhouder Lang in de basis. Bas Dost behoorde ook tot de basiself, terwijl Ruud Vormer afwezig was. Bij Genk verscheen Mike Trésor vanaf de aftrap. Carel Eiting en Cyriel Dessers begonnen op de bank en mochten later in de wedstrijd invallen.

Bij rust stond de 1-1 stand op het scorebord, na goals van Théo Bongonda en Matej Mitrović. Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Lang versierde een strafschop en benutte die zelf ook: 2-1. Een paar minuten later zorgde Clinton Mata Pedro Lourenço voor de 3-1. In blessuretijd deed Genk via Jere Uronen nog wat terug. Dat bleek echter niet genoeg: Club Brugge won de wedstrijd en daarmee ook de Belgische Supercup.

Lyon - Wolfsburg 4-1
In Frankrijk heeft de ploeg van Bosz overtuigend afgerekend met het Wolfsburg van Van Bommel. Na nog geen halfuur spelen stond Lyon al met 2-0 voor. Eerst dribbelde Karl Toko Ekambi om doelman Koen Casteels heen, waaruit de 1-0 viel. Daarna verdubbelde Moussa Dembélé met een van richting veranderd schot de marge: 2-0. João Victor deed voor rust nog wel wat terug namens Wolfsburg door de 2-1 binnen te lopen.

In de tweede helft denderde Lyon echter door. Toko Ekambi kopte de 3-1 in de kruising, terwijl Eli Wissa vanuit een penalty de einstand bepaalde: 4-1. Van Bommel heeft tot dusver slechts één oefenduel gewonnen met Wolfsburg. Bosz speelde hiervoor één oefenwedstrijd, die ook in winst werd omgezet.