Driessen stellig: 'Tadic gaat volgend jaar echt weg bij Ajax en anders jaar erna'

Driessen stellig: 'Tadic gaat volgend jaar echt weg bij Ajax en anders jaar erna'

17-07-2021 23:40
172

Valentijn Driessen verwacht niet dat Dusan Tadic zijn nieuwe Ajax-contract zal uitdienen. De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat de aanvoerder van Ajax over één of twee seizoenen alsnog zal vertrekken.

"Het is natuurlijk absoluut geen clubliefde", begint Driessen bij De Oranjezomer over de contractverlenging van Tadic. "De salarissen zijn bij Ajax in de kleedkamer allemaal bekend. Deze jongen wordt gevraagd door AC Milan en Berghuis komt. Ajax heeft al met al razendsnel gehandeld. Ze hebben tegen Tadic gezegd: Jij krijgt wat meer salaris. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een nieuweling van Feyenoord meteen de best verdienende speler bij Ajax wordt, terwijl Tadic al drie seizoenen geweldig speelt."

"Dat is de achterliggende gedachte", gaat Driessen verder. "Tadic gaat volgend jaar echt weg bij Ajax en anders het jaar daarna. Als een club als AC Milan zich weer meldt, dan vertrekt hij. Het draait uiteindelijk allemaal om geld."

Driessen verwacht ook niet dat Tadic na zijn loopbaan meteen bij Ajax aan de slag gaat als jeugdtrainer. "Je denkt toch niet dat hij jeugdtrainer bij Ajax gaat worden? Dat wordt nu allemaal zo neergezet en het is een mooi plaatje. Die jongen gaat echter gewoon terug naar Servië. Denk je dat hij in Nederland blijft wonen?"