Fer over 'zuur momentje': 'Trainer zei ook, dat kan gebeuren natuurlijk'

Fer over 'zuur momentje': 'Trainer zei ook, dat kan gebeuren natuurlijk'

18-07-2021 07:43
22

Mede door een slippertje van Leroy Fer kwam Werder Bremen tot scoren in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord. De 31-jarige aanvoerder van de Rotterdammers ziet dat er centraal achterin geen ruimte is voor fouten.

"Ik doe gewoon mijn best overal waar ik speel", zegt Fer na de 2-1 zege tegen ESPN. "Deze wedstrijden ben ik aanvoerder, dus probeer ik het team te leiden. Het ging vandaag (zaterdag) redelijk tot goed." Hij baalt alleen van zijn rol bij het tegendoelpunt. "Ik gleed uit. De trainer zei ook: dat kan gebeuren natuurlijk. De volgende keer gewoon proberen om op je benen te blijven staan en de tegengoal proberen te voorkomen, misschien door een overtreding."

"Dat zijn dingen die ik ook moet leren op die positie", vervolgt Fer. "Ik denk dat het de grootste les is: als je een fout maakt, kan eigenlijk alleen de keeper je nog redden. Ik heb mijn lesje geleerd. Fouten kunnen niet gemaakt worden als laatste man. Gelukkig gebeurt het in de voorbereiding. Het ging mis doordat ik uitgleed, anders had ik gewoon de bal. Dat is een zuur momentje, maar we hebben ons goed gerevancheerd en verdiend hebben gewonnen."