Update: Transfer van dure Montes naar PSV is vrijwel uitgesloten

Update: Transfer van dure Montes naar PSV is vrijwel uitgesloten

Gepubliceerd: zondag 18 juli 2021 om 10:34zo 18-07-2021 om 10:34

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 13:30di 20-07-2021 om 13:30

PSV heeft interesse in César Montes, beweert Marca Claro. De Eindhovenaren zouden al gestart zijn met de onderhandelen voor de 24-jarige verdediger.

Montes is zelf ook op de hoogte van de PSV-interesse. De drievoudig Mexicaans international zal eerst met zijn land actief zijn op de Olympische Spelen. Daarna zou een transfer kunnen plaatsvinden. PSV onderhandelt nu dus met CF Monterrey over de transfersom voor Montes, die nog een contract tot het einde van 2022 heeft.

Marca Claro bestempelt Montes als 'een uitstekende centrale verdediger en onbetwiste leider'. De stopper is al meerdere seizoenen een vaste waarde bij Monterrey. Een transfer naar PSV wordt als 'heel interessant' gezien voor Montes: meerdere Mexicanen waren in het verleden namelijk al succesvol bij de nummer twee van de Eredivisie.

In het verleden werd Montes ook gelinkt aan een overstap naar Ajax. PSV werd eerder ook al in verband gebracht met de verdediger, net als Valencia en FC Porto. Een jaar geleden had Montes nog een prijskaartje van een kleine acht miljoen euro om zijn nek hangen.

Update: De kans dat César Montes aan de slag gaat bij PSV is vrijwel uitgesloten. Dat zegt Daniel Reyes, een Mexicaanse journalist die woonachtig is in Nederland, tegen VoetbalPrimeur. De 24-jarige verdediger staat open voor een transfer naar Europa, maar CF Monterrey vraagt liefst negen miljoen euro om zijn tot eind 2022 lopende contract af te kopen.

Montes neemt momenteel deel aan de Olympische Spelen met Mexico. Mogelijk ligt er na dat toernooi wel een transfer naar Rusland in het verschiet. Het valt echter niet uit te sluiten dat de 1.95 meter lange rechtspoot nog een jaar geduld moet hebben, voordat hij de overstap naar Europa kan maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws