'Tweede doelman wil vertrekken bij Barça, transferonderhandelingen spaak gelopen'

'Tweede doelman wil vertrekken bij Barça, transferonderhandelingen spaak gelopen'

18-07-2021 11:11
57

Reservedoelman Neto wil vertrekken bij FC Barcelona. De Catalaanse club is bereid om mee te werken aan een overgang, mits de juiste transfersom op tafel wordt gelegd. Dat gebeurde in de ogen van Barça tot dusver nog niet.

Dat meldt Sport. Twee clubs uit Italië en twee teams uit Engeland hebben zich tot dusver in Barcelona gemeld voor Neto. Barça bereikte met geen van die clubs echter een akkoord, waardoor een transfer voorlopig van de baan is. De nummer drie van LaLiga wil 'geld verdienen' aan de 31-jarige Braziliaan. Barcelona kampt namelijk met flinke financiële problemen.

Mocht Neto later deze zomer alsnog vertrekken, dan wil Ronald Koeman graag dat er een nieuwe tweede keeper gehaald wordt. Eerste doelman Marc-André Ter Stegen is tot november uit de roulatie met een blessure en Koeman ziet het niet zitten om jeugdspelers Iñaki Peña en Arnau Tenas tot die tijd onder de lat te posteren.

Neto speelt inmiddels twee seizoenen voor Barcelona. De enkelvoudig international kwam in de zomer van 2019 over van Valencia, terwijl Jasper Cillessen toen de omgekeerde weg bewandelde. In alle competities kwam Neto tot zeventien duels voor Barça.