'Ajax-pet' Blind vertraagt aanstelling Van Gaal: 'Twee onverenigbare petten'

'Ajax-pet' Blind vertraagt aanstelling Van Gaal: 'Twee onverenigbare petten'

18-07-2021 13:29 Laatste update: 13:40
263

De aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach duurt langer dan vooraf verwacht, weet Valentijn Driessen. De KNVB had de deal eigenlijk voor het weekend al rond willen maken, maar de chef voetbal van De Telegraaf heeft vernomen dat er nog wat 'hobbels' zijn.

De KNVB-top reisde onlangs naar Portugal voor een onderhoud met Van Gaal. Die gesprekken zijn voorspoedig verlopen. "De bedoeling was om hem vrijdag te presenteren. Ze waren er daar snel uit, wat huiswerk", aldus Driessen in De Oranjezomer. "Dan moet je er binnen een week wel uitkomen hè? Want het is geen rocket science om een contract met een bondscoach te tekenen. Maar daar zijn ze nog niet uitgekomen."

De invulling van de technische staf is momenteel een heikel punt, wist Driessen vrijdagavond al te melden. Van Gaal wil Danny Blind opnieuw aanstellen als assistent, maar de geboren Zeeuw staat nog steeds op de loonlijst bij Ajax. "Hij is ook commissaris bij Ajax. Dan heb je natuurlijk twee petten op, maar dat zijn twee niet verenigbare petten. Dat kan niet. De KNVB heeft ook gezegd: als hij het dan wordt, dan zal hij het commissariaat bij Ajax moeten neerleggen. Anders zegt hij dadelijk tegen Van Gaal: joh, laten we die en die en die Ajacied meenemen, dat is goed voor de waarde en natuurlijk goed voor Ajax."

Als deze hindernis echter genomen is, zal er echter alsnog snel witte rook komen, verwacht Driessen. "Normaal gesproken moet het natuurlijk wel, want over tweeënhalve week wordt de eerste voorselectie bekendgemaakt", doelt hij op het interlandblok van 1 tot 7 september, waarin de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije op het programma staan.