Update: Van Beek-geruchten wakkeren aan, 'maandag presentatie bij Heerenveen'

Update: Van Beek-geruchten wakkeren aan, 'maandag presentatie bij Heerenveen'

18-07-2021 17:16 Laatste update: 17:15
138

De clubloze Sven van Beek kan bij sc Heerenveen een vervolg geven aan zijn carrière, meldt de Leeuwarder Courant zondagmiddag. De Friezen zijn op zoek naar versterking voor het hart van de defensie en hebben hun oog laten vallen op de 26-jarige Gouwenaar.

Van Beek liep al bijna zijn hele leven rond bij Feyenoord, maar heeft De Kuip afgelopen zomer definitief verlaten. De centrale verdediger maakte in het seizoen 2012/2013 zijn Feyenoord-debuut, maar bleef mede door hardnekkig blessureleed steken op 153 optredens. Tijdens het voorjaar werd hij al verhuurd aan Willem II, waarna zijn contract bij Feyenoord afliep.

Wedden

Meer odds

Nu kan Heerenveen uitkomst bieden, meldt de LC. De Friezen hebben Brighton & Hove Albion-huurling Jan Paul van Hecke uitgezwaaid en zitten niet al te ruim in de verdedigers. Trainer Johnny Jansen kan vooralsnog alleen beschikken over Ibrahim Dresevic, Pawel Bochniewicz en de nog onervaren Syb van Ottele.

Update: Van Beek en Heerenveen zouden er zelfs al uit zijn. Fansite FeanOnline bericht dat de verdediger maandag medisch gekeurd en gepresenteerd wordt. Van Beek moet na Milan van Ewijk, Xavier Mous en Filip Stevanovic de vierde zomeraanwinst voor Heerenveen worden.