'Vliegende PSV-keep': 'Kan goede KKD-keeper zijn, maar heb paar dingen niet mee'

'Vliegende PSV-keep': 'Kan goede KKD-keeper zijn, maar heb paar dingen niet mee'

18-07-2021 18:11 Laatste update: 18:34
27

Youri Roulaux is nog niet definitief gestopt, maar heeft wel een bijzondere keuze gemaakt, met het oog op het leven na zijn profcarrière. De 22-jarige doelman uit Veldhoven verruilde Jong PSV in 2020 voor Roda JC, maar keert na één jaar weer terug en krijgt een rol in de jeugdopleiding van PSV.

De 22-jarige Roulaux wordt keeperstrainer op De Herdgang en kan in geval van nood opnieuw bijspringen bij Jong PSV. Hij kon het voorstel van PSV niet weigeren, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Ik heb een schitterend aanbod van PSV gekregen om drie jaar aan de slag te gaan in de academie", aldus Roulaux, die al bij de naburige amateurclub v.v. UNA actief was als keeperstrainer. "Wat ik bij UNA al doe, vind ik echt ontzettend leuk en ik mag dat nu met de beste talenten van PSV doen. Geweldig toch?"

De jonge Brabander speelde in het begin van het vorige seizoen vijf wedstrijden voor Roda JC, maar raakte zijn basisplek vervolgens kwijt. De kersverse 'vliegende keep' had deze zomer ook opties om zijn carrière elders voor te zetten. "Er waren wel contacten, bijvoorbeeld met FC Eindhoven en een Deense ploeg." Roulaux is echter realistisch en beseft dat hij de clubs ook niet voor het uitkiezen had. "Ik denk dat ik voor Keuken Kampioen Divisie-ploegen een goede keeper kan zijn, maar ik heb op papier een aantal dingen niet mee", doelt hij onder meer op zijn lengte. "Ik ben 1 meter 83 en clubs kiezen toch graag voor een iets grotere goalie."

Roulaux traint momenteel mee met Jong PSV. De Keuken Kampioen Divisie-ploeg heeft met Tyrick Bodak en Aron van Lare twee keepers in de gelederen: Kjell Peersman is voorlopig uitgeschakeld met een blessure. Vincent Müller en Maxime Delanghe draaien in de voorbereiding met het eerste mee.