Speciale scheenbeschermers voor NEC-spelers: 'Gekregen van Édgar Barreto'

Speciale scheenbeschermers voor NEC-spelers: 'Gekregen van Édgar Barreto'

19-07-2021 08:45 Laatste update: 09:56
10

Elayis Tavsan is niet bezig met een transfer naar Besiktas. De twintigjarige vleugelaanvaller staat in de belangstelling van de Turkse topclub, maar sluit niet uit dat hij met NEC de Eredivisie ingaat.

"Hoe groot de kans is dat ik nog vertrek? Ik zou het niet weten. Ik focus me nu gewoon op NEC en zie wel wat er gebeurt. Ik wil me als voetballer laten zien op het hoogste niveau", laat Tavsan weten aan de Gelderlander. Dat kan dus ook in de Süper Lig zijn.

Zijn zaakwaarnemer Saïd Boutahar bevestigde vorige maand aan VoetbalPrimeur dat de Nijmegenaren onderhandelen met Besiktas, dat volgens Turkse media zo'n twee miljoen euro zou willen betalen. "Ik houd me afzijdig van die geruchten. Wil er ook niet te veel energie in steken. Ik krijg wel heel veel berichten op Instagram van fans bijvoorbeeld. Maar daar doe ik niet veel mee."

De aanvaller richt zich voorlopig op het Eredivisie-avontuur met NEC. Dat doet de rechtsbuiten met speciale scheenbeschermers: op de ene staat een actiefoto van hemzelf, op de ander een collage van alle spelers. "Gekregen van Édgar Barreto. Iedereen die de promotie naar de Eredivisie heeft meegemaakt, heeft eigen scheenbeschermers van hem gekregen. Die ga ik aankomend seizoen dragen."

Tavsan was zaterdag belangrijk tijdens de 3-0 oefenzege op RKC Waalwijk. Hij tekende voor een doelpunt en een voorassist.