PEC heeft Kosovaars international: Klopt niets van, het zijn er al vier

PEC heeft Kosovaars international: "Klopt niets van, het zijn er al vier"

19-07-2021 11:38
27

PEC Zwolle heeft sinds deze zomer de beschikking over een Kosovaarse international. Rechtsback Destan Bajselmani werd voor het eerst opgeroepen voor het geboorteland van zijn vader, al had hij dat in eerste instantie niet in de gaten.

"Dat was wel een mooi verhaal", vertelt Bajselmani aan de Stentor. "Ik werd gebeld en gefeliciteerd door de teamleider, maar ik had de mail nog helemaal niet gezien. Die was in het bakje van de ongewenste mail terecht gekomen." Inmiddels heeft de geboren Enschedeër vier interlands namens Kosovo op zijn naam staan, al zouden dat er volgens de bekende statistieken drie zijn. "Klopt niets van, het zijn er al vier. Eerst tegen San Marino en Malta, later nog twee wedstrijden tegen Guinee en Gambia in Antalya", somt hij op.

Met die ervaring op zak wil Bajselmani de vaste rechtsback worden van PEC. Nu concurrent Sai van Wermeskerken voorlopig moet toekijken met een blessure, heeft hij het rijk in principe alleen: boegbeeld Bram van Polen kan ook als rechtsback uit de voeten, maar speelt in eerste instantie als centrale verdediger. "Ik moet mij in de komende maanden laten zien", klinkt het. "Ik weet dat dit mijn kans is en dat ik er alles aan moet doen om die kans te pakken. Er staan nu negen wedstrijden in de Eredivisie (Bajselmani maakte in oktober 2019 zijn debuut voor PEC, red.), maar daar moeten er nog flink wat bij komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie