PSV moet afwachten: mogelijk trip naar Denemarken of Schotland in derde voorronde

PSV moet afwachten: mogelijk trip naar Denemarken of Schotland in derde voorronde

19-07-2021 12:13 Laatste update: 12:16
137

Mocht PSV afrekenen met Galatasaray dan wacht de Eindhovenaren een trip naar Schotland of Denemarken. De ploeg van coach Roger Schmidt of de Turkse topclub neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Celtic of FC Midtylland. Dat wees de loting in Nyon maandag uit.

PSV zat in het zogeheten League Path en was daardoor ongeplaatst tijdens de loting. Daardoor konden de Eindhovenaren Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco en Celtic of FC Midtjylland treffen, die wel tot de beste helft van de clubs behoorden. 

Door de tweede plaats in de Eredivisie begint PSV deze week aan het kwalificatietraject van de Champions League. In de tweede voorronde is Galatasaray de eerste horde. Als de Eindhovenaren het tweeluik met de Turkse grootmacht weten te winnen, dan zijn ze in ieder geval verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. De ambitie van de Eindhovenaren ligt echter in het miljardenbal.

Na de eventuele derde voorronde tegen Celtic of Midtjylland wacht uiteindelijk ook nog play-offs om een ticket voor de groepsfase. De mogelijke duels met Celtic of Midtjylland worden op 3 of 4 augustus (heenduels) en 10 augustus (returns) gespeeld.