Kersvers vader Quasten stopt na 17 jaar als prof en 'wil gaan ijshockeyen'

Kersvers vader Quasten stopt na 17 jaar als prof en 'wil gaan ijshockeyen'

19-07-2021 15:15 Laatste update: 15:24
8

Paul Quasten houdt het na zeventien jaar profvoetbal voor gezien. De 36-jarige Amsterdammer met Tsjechische wortels zat formeel zonder club nadat zijn contract bij RKC Waalwijk niet werd verlengd.

RKC heeft maandagmiddag bevestigd dat de kersverse vader de knoop heeft doorgehakt en gaat stoppen als prof. Volgens het Brabants Dagblad broedt hij nu op een opmerkelijke vervolgstap: Quasten zou serieus overwegen om zijn Tsjechische roots trouw te blijven door te gaan ijshockeyen.

De bij Ajax opgeleide linksback verkaste in 2004 naar FC Volendam en begon daar aan een voetbalcarrière in twee delen. Nadat hij in 2008 kampioen van de toenmalige Jupiler League werd met Volendam, versierde Quasten een transfer naar Willem II. Vervolgens raakte hij mede door hardnekkig blessureleed enige tijd uit beeld, voordat hij weer opdook bij Almere City en RKC. Met de Waalwijkers promoveerde hij in 2019 naar de Eredivisie, waar hij op 16 mei tegen Feyenoord zijn – achteraf gezien – laatste wedstrijd als prof speelde.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paul Quasten IV (@paulquasten)