'Gevraagd of Geertruida, El Bouchataoui en Kökcü op vakantie naar Kosovo wilden'

'Gevraagd of Geertruida, El Bouchataoui en Kökcü op vakantie naar Kosovo wilden'

19-07-2021 16:26
70

Simon Loshi gaat het Conference League-tweeluik tussen Feyenoord en het Kosovaarse FC Drita met speciale aandacht volgen. De geboren Tilburger doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam-Zuid en speelt tegenwoordig in Kosovo, het land waar zijn roots liggen.

Loshi komt uit voor KF Feronikeli Drenas, dat vorig seizoen zevende werd in de Kosovaarse competitie. Drita eindigde als tweede. "Ze hebben deze zomer drie spelers bij ons weggehaald. Goede voetballers", vertelt hij aan ESPN. Volgens Loshi zit er dan ook genoeg voetbal in de ploeg. "Zij spelen echt een soort tiki-taka-voetbal. Ze proberen altijd het spel te maken en ze zijn technisch. Al verwacht ik niet dat ze dat tegen Feyenoord ook zullen doen. Normaliter gaan ze dan wat achterover hangen."

Volgens de ervaringsdeskundige is Drita 'een beetje het niveau van PEC Zwolle'. Loshi voorspelt een 1-3 zege voor Feyenoord in Kosovo en is benieuwd naar zijn oude Feyenoord-vrienden. "Lutsharel Geertruida, Achraf El Bouchataoui en Orkun Kökcü onder anderen. Ik heb altijd gevraagd of ze in de zomervakantie naar Kosovo wilden komen. Nu komen ze er als voetballer."

Feyenoord begint donderdag in Kosovo aan zijn tweeluik en speelt één week later de return in Rotterdam-Zuid. Het Zwitserse FC Luzern is de potentiële tegenstander in de volgende voorronde, werd maandag duidelijk.