'Schrikbewind opvolger De Boer: watergebruik beperkt, medici moesten ingrijpen'

'Schrikbewind opvolger De Boer: watergebruik beperkt, medici moesten ingrijpen'

19-07-2021 17:45 Laatste update: 18:06
29

Vanuit de Verenigde Staten zijn er opmerkelijke verhalen over Gabriel Heinze doorgekomen. De Argentijnse oud-verdediger werd begin 2021 aangesteld door Atlanta United, als permanente opvolger van de eerder ontslagen Frank de Boer, en bleek een waar schrikbewind te voeren bij de Amerikaanse club.

De Amerikaanse tak van FOX Sports heeft meerdere anonieme bronnen rondom Atlanta United gesproken. Volgens één van hen was het onder Heinze (rechts op de foto, naast sterspeler Josef Martínez) 'zes maanden lang elke dag een hel'. De Argentijn en zijn assistenten spraken nauwelijks met de spelers en dreven ze in mentaal én in fysiek opzicht tot het uiterste.

De spelers in de Amerikaanse Major League Soccer hebben een contractueel vastgesteld aantal vrije dagen, maar Heinze verwachtte dat ze continu bereikbaar waren en op ieder moment van de dag naar het trainingscomplex geroepen konden worden. Bovendien beperkte hij het watergebruik van zijn spelers tijdens het voorseizoen, waardoor de medische staf van de club in moest grijpen. Uiteindelijk heeft de spelersvakbond aan de bel getrokken.

De oud-verdediger van onder meer Manchester United en Real Madrid werd dit weekend aan de dijk gezet door Atlanta United. De club sprak in zijn Heinze-statement al van een reeks 'issues' op het gebied van het 'day-to-day leadership' van het team.