Stap één is gezet voor NEC: Van Leeuwen trekt Spaanse verdediger aan

Stap één is gezet voor NEC: Van Leeuwen trekt Spaanse verdediger aan

19-07-2021 20:30 Laatste update: 20:37
30

Iván Márquez is de nieuwe centrale verdediger van NEC. De 27-jarige Spanjaard wordt door de Nijmegenaren overgenomen van het Poolse Cracovia, waar hij nog een contract tot medio 2022 had. 

NEC is naarstig op zoek naar nieuwe centrale verdedigers en heeft met Márquez een eerste oplossing voor dat probleem gevonden. De Spanjaard heeft ervaring op het hoogste niveau in Polen bij Korona Kielce en Cracovia en speelde in zijn vaderland voor de tweede elftallen van clubs als Valencia, Atlético Madrid en Málaga. Bij die laatste club werd hij ook opgeleid.

De 1 meter 91 lange stopper is na rechtsback Ilias Bronkhorst de eerste defensieve aanwinst voor technisch directeur Ted van Leeuwen en NEC, maar er zullen nog meer spelers naar De Goffert komen. Door de zware blessure voor captain Rens van Eijden heeft Rogier Meijer, oefenmeester van de club, alleen nog de beschikking over Cas Odenthal als pure centrale verdediger.

De transfer van Márquez, die voor twee jaar tekent, zal dan ook spoedig opvolging krijgen. Rodrigo Guth, een Braziliaanse centrale verdediger die bij Atalanta onder contract staat, wordt naar alle waarschijnlijkheid van La Dea gehuurd. De bekendmaking van zijn overstap lijkt een kwestie van tijd.