Real en Milan zijn akkoord: twee jaar huur, optie tot koop en een terugkoopsom

Real en Milan zijn akkoord: twee jaar huur, optie tot koop en een terugkoopsom

Gepubliceerd: maandag 19 juli 2021 om 19:12ma 19-07-2021 om 19:12

Brahim Díaz is ook volgend seizoen speler van AC Milan. De Spaanse aanvallende middenvelder, die vorig seizoen ook al door de Rossoneri gehuurd werd van Real Madrid, vertrekt nu voor twee jaar naar de Italiaanse modestad.

Op de officiële kanalen van beide clubs valt te lezen dat de deal rond is. De Spanjaarden melden dat Díaz voor twee jaar naar San Siro verkast en dat zou Milan dan zo'n drie miljoen gaan kosten. De Rossoneri hebben in de zomer van 2023 de kans om hem voor 22 miljoen definitief over te nemen, weet transferexpert Fabrizio Romano.

Real wil echter zeker weten dat het geen volledige flater slaat en heeft een terugkoopclausule bedongen. Voor 27 miljoen euro kan de 21-jarige Spanjaard op ieder moment teruggehaald worden door De Koninklijke, waar hij tot dusver nog geen onuitwisbare indruk kon maken. Voor zijn huurperiode in Milaan speelde hij vijftien Liga-wedstrijden en scoorde hij één keer.

De Madrilenen haalden de linkspoot in januari 2019 voor vijftien miljoen euro op bij Manchester City. Die club leidde hem vijf jaar lang op tot volwaardig profvoetballer en door zijn uitstekende prestaties in de jeugd werd hij als toptalent bestempeld. Díaz begon in de jeugdopleiding bij Málaga, waar hij in 2014 werd weggeplukt door City.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws