'Politie op hoogte van bedreigend spandoek richting Ajacied Berghuis'

'Politie op hoogte van bedreigend spandoek richting Ajacied Berghuis'

Gepubliceerd: maandag 19 juli 2021 om 21:12ma 19-07-2021 om 21:12

Het spandoek over Steven Berghuis heeft 'de aandacht' van de politie. Het is nog niet duidelijk of er iets tegen de makers ondernomen gaat worden.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Op social media circuleert een spandoek waarop de naam van Berghuis, die de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax maakt, in hetzelfde rijtje geplaatst is als Martin van de Pol en Peter R. De Vries. Van de Pol en De Vries zijn Ajax-supporters die dit jaar zijn overleden. De politie is dus op de hoogte van het spandoek, maar wil niet reageren op de vraag of er stappen tegen de makers worden ondernomen.

Zondag keurde Feyenoord de bedreigingen aan het adres van Berghuis, waaronder het spandoek, in een statement al af. 'Feyenoord neemt nadrukkelijk afstand van de zeer kwetsende en bedreigende uitlatingen, zoals het walgelijke spandoek gericht aan Steven Berghuis dat op sociale media rondgaat, en roept op hiermee te stoppen', schreef de club.

Berghuis werd maandagmiddag officieel gepresenteerd bij Ajax. De Amsterdammers betalen iets meer dan vier miljoen euro voor 29-jarige buitenspeler. Feyenoord heeft de vervanger van Berghuis inmiddels al binnen: Alireza Jahanbakhsh werd afgelopen week gepresenteerd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Bekijk het laatste nieuws