Tweede verdediger binnen twee dagen voor NEC: akkoord met Atalanta

Tweede verdediger binnen twee dagen voor NEC: akkoord met Atalanta

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 18:15di 20-07-2021 om 18:15

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 18:16di 20-07-2021 om 18:16

NEC heeft daags na de komst van Iván Márquez nog een centrale verdediger binnen weten te hengelen. Rodrigo Guth wordt op huurbasis overgenomen van Atalanta.

De 20-jarige verdediger moet de Nijmeegse defensie van extra mankracht gaan voorzien en speelt het komende seizoen op huurbasis in De Goffert. De Braziliaan is eigendom van La Dea, maar speelde nog geen officiële wedstrijd voor die club. Vorig seizoen werd Guth verhuurd aan Pescara in de Serie B, waar hij tot 24 competitiewedstrijden kwam. Vier jaar geleden kwam de stopper in vier duels uit voor Brazilie onder 17.

Met het binnenhalen van Guth heeft NEC-trainer Rogier Meijer nu de beschikking over drie fitte centrale verdedigers. Door de blessure van captain Rens van Eijden moest technisch directeur Ted van Leeuwen snel handelen en dat heeft hij gedaan. Naast de Braziliaan kunnen de maandag binnengehaalde Iván Márquez en Cas Odenthal op die positie uit de voeten. Édgar Barreto speelde vorig seizoen ook vaker achterin, maar zijn natuurlijke positie ligt op het middenveld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws