NEC betaalt geen transfersom voor aanwinst: 'Heeft kosten noch moeite gespaard'

NEC betaalt geen transfersom voor aanwinst: 'Heeft kosten noch moeite gespaard'

19-07-2021 21:28
16

NEC betaalt geen transfersom voor Iván Márquez. Technisch directeur Ted van Leeuwen onthult dat de 27-jarige Spaanse stopper zijn contract bij het Poolse Korona Kielce heeft ontbonden.

In gesprek met de clubkanalen van NEC vertelt Van Leeuwen over de komst van Márquez. "Iván was erg gemotiveerd naar NEC. te komen en heeft zich kosten noch moeite gespaard zijn contract in Polen (dat tot medio 2022 liep, red.) te ontbinden", vertelt de directeur. "Uiteraard zijn we erg blij met zijn beslissing voor NEC."

Het aantrekken van Márquez heeft grotendeels te maken met de kruisbandblessure van Rens van Eijden. "We hebben gezocht naar een vergelijkbaar profiel en denken dat in Iván Márquez gevonden te hebben. Ook Iván is kopsterk, duelkrachtig, goed aan de bal, een persoonlijkheid met leiderschapskwaliteiten."

Márquez is zelf blij met zijn overstap. "Het voelt goed om bij NEC. te tekenen. Ik kreeg tijdens de gesprekken direct mee dat NEC een warme club is met een fanatieke achterban. Nederlandse clubs willen voetballen en dat is iets wat me erg aanspreekt. Ik kan niet wachten om te beginnen en mijn teamgenoten te leren kennen."