Ten Hag gaf Berghuis duidelijke boodschap mee: 'Ik zal dat moeten laten zien'

Ten Hag gaf Berghuis duidelijke boodschap mee: 'Ik zal dat moeten laten zien'

Gepubliceerd: maandag 19 juli 2021 om 21:45ma 19-07-2021 om 21:45

Tijdens het EK werd Steven Berghuis dagelijks herinnerd aan zijn mogelijke overstap naar Ajax. De Oranje-internationals die onder contract staan bij de Amsterdamse club spraken regelmatig met de linkspoot over Ajax.

"Ik wilde het tijdens het EK eigenlijk parkeren en er niet te veel over nadenken", vertelt Berghuis tegenover de Ajax-clubkanalen over zijn transfer. "De Ajax-spelers bij Oranje herinnerden me er elke dag alleen even aan. Dat gaf ook wel een goed gevoel: naast dat de club achter deze transfer staat, is dat ook het geval bij mijn nieuwe teamgenoten."

Berghuis ligt nu tot medio 2025 vast in Amsterdam. De 29-jarige buitenspeler stelt duidelijke doelen voor zichzelf in die periode. "Ik wil zoveel mogelijk prijzen winnen en beter worden. Ik wil mezelf meten met de allerbesten. Die kans is hier, met het Champions League-voetbal. Daar word je alleen maar beter van. Ik wil in de Champions League mooie dingen laten zien met Ajax."

Berghuis sprak ook al met trainer Erik ten Hag, die een duidelijke boodschap had voor de Oranje-international. "Hij verwacht dat ik mijn eigen spel hiernaartoe meeneem. Hij wil dat ik mezelf ben. Ik zal dat moeten laten zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws