Stunt in de maak: Van Wolfswinkel is hard op weg naar FC Twente

Stunt in de maak: Van Wolfswinkel is hard op weg naar FC Twente

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 00:20di 20-07-2021 om 00:20

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 10:12di 20-07-2021 om 10:12

FC Twente gaat naar alle waarschijnlijkheid stunten met het binnenhalen van Ricky van Wolfswinkel. De spits komt over van FC Basel en tekent in Enschede een tweejarig contract, melden bronnen rond beide clubs na berichtgeving van De Telegraaf.

De geruchtenmolen begon op volle toeren te draaien toen Van Wolfswinkel maandag gespot zou zijn bij de de Grolsch Veste. De spits moet nog medisch worden gekeurd en zet naar verluidt dinsdag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Twente, mocht alles vlekkeloos verlopen. Naar verluidt had ook een andere niet nader genoemde Eredivisie-club belangstelling voor Van Wolfswinkel.

De 32-jarige Van Wolfswinkel keert voor de tweede keer terug in de Eredivisie. Hij maakte in 2016 de overstap naar Vitesse, om daarna naar FC Basel te gaan. In Zwitserland speelde de spits maar liefst vier jaar. Van Wolfswinkel kwam verder uit voor FC Utrecht, Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis. Bij Twente komt Van Wolfswinkel een bekende tegen: Jan Streuer. De technisch directeur was werkzaam bij Vitesse toen Van Wolfswinkel daar spits was.

Twente moest op zoek naar een nieuwe spits vanwege het vertrek van Danilo, die vorig jaar op huurbasis in Enschede speelde en deze zomer terugkeerde bij Ajax, zijn broodheer. Klaas-Jan Huntelaar was ook in beeld bij Twente, net als Jürgen Locadia. 

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws