Ajax wint strijd van Feyenoord en Turkse clubs: 'Ze kwamen naar trainingen kijken'

Ajax wint strijd van Feyenoord en Turkse clubs: 'Ze kwamen naar trainingen kijken'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 09:36di 20-07-2021 om 09:36

De zestienjarige doelman Mert Alegoz heeft gereageerd op zijn transfer naar Ajax. Hij besloot om te vertrekken uit de Sparta-opleiding, kon ook naar Feyenoord, Galatasaray en Fenerbahçe, maar heeft gekozen voor de Amsterdammers.

Alegoz zou komend seizoen in de O18 van Sparta uitkomen, maar kreeg te horen dat hij wellicht minder minuten zou maken, omdat de doelman van Jong Sparta als dispensatiespeler ook in de O18 uit zou komen. Hierop besloot hij te vertrekken: Galatasaray en Fenerbahçe nodigden hem uit voor een stage, maar legden het uiteindelijk af tegen Ajax. "Vlak voor mijn vakantie meldde Ajax zich echter en daar was ik erg blij mee. Ik ben bij Ajax twee dagen op stage geweest en de volgende dag kreeg ik al te horen dat ik mocht komen. Toen heb ik mijn keuze snel gemaakt", vertelt de doelman aan Ajax Showtime.

Feyenoord volgde de verrichtingen van Alegoz bij de stadgenoot al langer, maar ook Ajax had hem al enige tijd in het vizier. "Ze kwamen afgelopen seizoen bij Sparta soms ook naar mijn trainingen kijken." Alegoz moet in de O17-selectie de opvolger worden van Roy Steur, die naar Bayer Leverkusen is vertrokken. "Ik zag op internet dat Roy Steur ging vertrekken en vervolgens werd de interesse van Ajax vrij snel concreet."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MERT ALEGOZ (@mertalegoz1)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws