Serie over Utrecht gaat in première: 'Beelden van plekken waar niemand komt'

Serie over Utrecht gaat in première: 'Beelden van plekken waar niemand komt'

20-07-2021 11:28 Laatste update: 11:29
51

De documentaire die afgelopen seizoen over FC Utrecht gemaakt is, is dinsdag in première gegaan. De serie op Videoland bestaat uit zes afleveringen van ongeveer een half uur en is al in zijn geheel te zien.

Videoland heeft de serie uitgebracht onder de naam 'FC Utrecht, No Guts, No Glory'. Er zijn beelden te zien van het afgelopen seizoen waarin de Domstedelingen zesde werden in de Eredivisie en vervolgens de finale van de play-offs om Europees voetbal haalden. Daarin werd met 2-0 verloren van Feyenoord. Ook over het seizoen van de Stadionclub is een serie gemaakt, die later dit jaar uitgebracht zal worden.

Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, is blij met de lancering van de docu, zegt hij in een persverklaring. "In dit coronajaar hebben onze supporters veel van onze club moeten missen, simpelweg omdat ze niet aanwezig konden zijn in het stadion. We zijn op zoek gegaan naar manieren om extra’s te bieden aan de supporters. Daar is deze docuserie een van de voorbeelden van. Plekken waar normaal niemand komt, zijn in deze docuserie wél in beeld gebracht."