Van Gaal gooit lijntje uit naar Kasteel: oude bekende Fraser in beeld bij Oranje

Van Gaal gooit lijntje uit naar Kasteel: oude bekende Fraser in beeld bij Oranje

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 13:40di 20-07-2021 om 13:40

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 13:43di 20-07-2021 om 13:43

Louis van Gaal heeft Sparta-trainer Henk Fraser op het oog als assistent-bondscoach. Directeur Henk van Stee bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat er contact is geweest.

Of Fraser Het Kasteel ook daadwerkelijk voor de KNVB gaat verruilen, is echter nog afwachten. "Het was nog in de aftastende fase", wordt Van Stee geciteerd. Fraser zou bij Oranje samen moeten werken met oude bekenden Van Gaal en Danny Blind: de drie waren in de jaren tachtig ploeggenoten bij Sparta.

Het AD sluit niet uit dat Fraser het assistent-bondscoachschap zal combineren met zijn werkzaamheden bij Sparta, waar hij onlangs tot 2024 bijtekende. Bovendien zou hij een kandidaat kunnen om na het WK van 2022 het stokje van Van Gaal over te nemen.

Dat Van Gaal de opvolger van Frank de Boer wordt, lijdt geen twijfel. De KNVB had hem zelfs al willen presenteren, maar de invulling van de technische staf is nog niet rond. Blind staat nog bij Ajax op de loonlijst als commissaris: de voetbalbond vindt een dergelijke dubbelfunctie niet wenselijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws