Ten Cate prijst Fraser, maar waarschuwt: 'Dat zou enorme diskwalificatie zijn'

Ten Cate prijst Fraser, maar waarschuwt: 'Dat zou enorme diskwalificatie zijn'

21-07-2021 06:55 Laatste update: 10:59
127

Dat Louis van Gaal wil samenwerken met Henk Fraser bij het Nederlands elftal, kan op goedkeuring rekenen van Henk ten Cate en Mo Allach. De twee zijn lovend over de kwaliteiten van de Sparta-coach, maar hopen dat hij niet om andere redenen is gekozen.

"Ik hoop wel van ganser harte dat Fraser op basis van zijn kwaliteiten is uitgekozen en niét omdat hij een kleurtje heeft", zegt Ten Cate in De Telegraaf. "Dat zou een enorme diskwalificatie zijn, maar kan ik me in het geval van Henk niet voorstellen. Ik vind hem in potentie echt een toptrainer." Hij had Fraser wel eerste assistent gemaakt. "En ik begrijp dat Fraser een parttime bondscoachschap wel ziet zitten. Maar dat vind ik van de KNVB nogal armoedig."

Allach sluit zich bij Ten Cate aan. "Begrijp me goed: ik vind diversiteit ook belangrijk. Maar ik vind dat de commissie Mijnals, die veelzijdigheid binnen de KNVB nastreeft, niet het vertrekpunt moet zijn. De kwaliteit is leidend. En bij Henk is dat zeker het geval. Als technisch manager van de KNVB heb ik Henk als assistent-coach bij Jong Oranje gehaald. Het vakmanschap dat hij daar etaleerde, was een reden om hem later naar Vitesse te halen", zegt de huidig technisch directeur van RKC Waalwijk.

Allach is lovend over de persoon Fraser, maar die bezit volgens hem meer kwaliteiten. "Zijn visie op het spel is uitstekend. Henk heeft door de jaren heen bewezen dat zijn opbouw naar het seizoen werkt, is altijd goed voorbereid en ik vind hem tactisch sterk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie