'Arrogant' Feyenoord gewaarschuwd voor valkuil: 'Denk meteen aan het amateurisme'

'Arrogant' Feyenoord gewaarschuwd voor valkuil: 'Denk meteen aan het amateurisme'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 07:14wo 21-07-2021 om 07:14

Laatste update: woensdag 21 juli 2021 om 07:21wo 21-07-2021 om 07:21

Voor Feyenoord mag het tweeluik met FC Drita normaal gesproken geen probleem zijn, maar Ricardo Moniz waarschuwt de ploeg van Arne Slot. Hij schakelde de 'arrogante' Rotterdammers drie jaar geleden met AS Trencín uit in de play-offs van de Europa League.

Moniz, die met zijn team als vijfde was geëindigd in de Slowaakse competitie, won met 4-0. "Een afstraffing van de arrogantie van Feyenoord", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Als ik terugdenk aan de wedstrijd tegen AS Trencín, denk ik meteen aan het amateurisme bij Feyenoord. Kijk, voor mij is Giovanni van Bronckhorst de ultieme Feyenoord-trainer, nog steeds. Maar ik kreeg sterk het gevoel dat hij voorafgaand aan dat duel verkeerd geadviseerd was door zijn stafleden."

"Zo koos Giovanni ervoor om de dag voor de wedstrijd niet te trainen in Slowakije en had hij Robin van Persie uit voorzorg zelfs thuisgelaten", legt Moniz uit. "Blijkbaar dacht Feyenoord het op halve kracht en ongetraind wel af te kunnen. Dan begrijp je het als club niet, denk ik. We hebben ze op fitheid en mentaliteit afgetroefd."

Feyenoord gaat donderdag op bezoek in Kosovo in de tweede voorronde van de Conference League. De return in De Kuip is een week later.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws