'KNVB gooide ook lijntje uit naar Conte om De Boer op te volgen bij Oranje'

'KNVB gooide ook lijntje uit naar Conte om De Boer op te volgen bij Oranje'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 07:34wo 21-07-2021 om 07:34

Laatste update: woensdag 21 juli 2021 om 09:13wo 21-07-2021 om 09:13

Een opvallend bericht uit Italië: de KNVB benaderde ook Antonio Conte om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. Dat meldt de gezaghebbende Italiaanse journalist Maurizio Pistocchi op Twitter.

De KNVB is inmiddels in verregaande onderhandelingen met Louis van Gaal om het stokje over te nemen van Frank de Boer, maar ook Conte was een kandidaat, aldus Pistocchi. De 51-jarige Italiaanse trainer bedankte echter voor de eer: hij wacht liever op een club. De twintigvoudig international leidde Internazionale afgelopen seizoen naar de eerste Scudetto sinds 2010, maar vertrok vanwege onenigheid met het bestuur. Eerder veroverde hij drie Italiaanse titels met Juventus en won hij met Chelsea de Premier League.

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma sloot na het vertrek van De Boer niet uit dat een buitenlander aan de slag zou gaan bij Oranje. Hij zocht vooral een 'chef en een baas'. Inmiddels is de keuze gevallen op Van Gaal, die vermoedelijk spoedig gepresenteerd wordt. Danny Blind en Henk Fraser moeten zijn assistenten worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws