'Slechts één vraagteken in vermoedelijke opstelling van PSV tegen Galatasaray'

'Slechts één vraagteken in vermoedelijke opstelling van PSV tegen Galatasaray'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 08:16wo 21-07-2021 om 08:16

Voor PSV begint het seizoen woensdag met een wedstrijd tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. Volgens clubwatcher Rik Elfrink is er slechts één vraagteken in de opstelling van coach Roger Schmidt: Cody Gakpo.

De linksbuiten sloot onlangs weer aan bij de Eindhovense selectie. Hij kreeg langer vrijaf, nadat hij met Oranje had deelgenomen aan het EK. Of Gakpo, die door Schmidt is benoemd tot vicce-aanvoerder, tegen de Turkse topclub meteen aan de aftrap verschijnt, is 'nog niet honderd procent zeker', schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad. Yorbe Vertessen geldt als het alternatief.

Dat aanwinst Joël Drommel op doel de voorkeur krijgt boven Yvon Mvogo staat wel vast. Ook kersvers aanvoerder Marco van Ginkel krijgt een basisplaats, hoogstwaarschijnlijk naast Ibrahim Sangaré. Davy Pröpper neemt daardoor op de bank plaats. Achterin speelt Jordan Teze als rechtsback doordat nieuweling André Ramalho naast Olivier Boscagli in het centrum staat.

Voorin spelen naast Gakpo of Vertessen ook Noni Madueke, Eran Zahavi én Mario Götze. De Duitse spelmaker heeft sinds de voorbereiding een nieuwe, meer centrale rol in de rug van spits Zahavi.

De aftrap in het Philips Stadion is om 21.00 uur.

De vermoedelijke opstelling van PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Van Ginkel; Madueke, Götze, Gakpo; Zahavi

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws