Spelersrapport Oranje: één onvoldoende na 3-10, 8,5 is hoogste cijfer

Spelersrapport Oranje: één onvoldoende na 3-10, 8,5 is hoogste cijfer

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 15:10wo 21-07-2021 om 15:10

Laatste update: woensdag 21 juli 2021 om 15:32wo 21-07-2021 om 15:32

Zambia - Nederland was geen reclame voor het vrouwenvoetbal. De Oranje Leeuwinnen wonnen met maar liefst 10-3 en VoetbalPrimeur maakt de cijfers op. Er zit slechts één onvoldoende bij, niet alles is hosanna. De drie tegengoals zijn zorgwekkend.

Sari van Veenendaal - 6: Een gruwelijke fout bij de 1-3 van Zambia, maar kwalijker is misschien nog haar houding daarbij. Ze keek verwijtend naar haar teamgenoten nog voor de bal in het doel lag, terwijl ze toch echt zelf de fout maakte. Zonde dat ze in de slotfase nog twee keer moest vissen.

Dominique Janssen - 6: Een ongebruikelijke positie voor Janssen. Normaal gesproken staat ze links in het hart van de verdediging, maar tegen Zambia begon ze als rechtsback. Janssen vulde het goed in, maar ging in de slotfase wel knullig in de fout. Dat is niet voor het eerst.

Stefanie van der Gragt - 6,5: Zat er in de openingsfase een paar keer naast, maar herstelde zich goed. Snelheid is haar zwakke punt, verdedigend is ze sterker.

Aniek Nouwen - 6,5: Nouwen kan terugkijken op een goede wedstrijd tegen Zambia. Een paar slordigheden werden snel vervangen door sterke ingrepen. Aan de bal mag het wel nog wat beter.

Merel van Dongen - 6,5: Er is werk aan de winkel voor Van Dongen. Ze had moeite met de rappe buitenspelers van Zambia. Aan de bal was het bij vlagen matig, aanvallend beter. Toch een voldoende voor Van Dongen.

Jill Roord - 7,5: Roord bekroonde een sterk optreden met een Messi-achtige goal in de tweede helft. Ze heeft haar basisplaats het afgelopen jaar wel afgedwongen.

Daniëlle van de Donk - 7,5: Drie assists voor Van de Donk, een prima wedstrijd dus. Zambia wist geen raad met haar loopacties.

Jackie Groenen - 6,5: Een solide wedstrijd na een wat slordig begin. Een paar foute passes, maar dat kan gebeuren. Het is ook niet makkelijk om gemotiveerd te blijven als de tegenstander er weinig van bakt.

Shanice van de Sanden - 5: Van de Sande kreeg een uitgelezen kans om aan het zelfvertrouwen te werken, maar ze kwam pas laat op gang en miste veel kansen. Van de Sanden scoorde één keer, daar had meer ingezeten. Wel goed om te zien dat ze haar teamgenoten op bleef peppen om door te gaan. Dat getuigt van teamspirit.

Vivianne Miedema 8,5: Een topavond voor 'Viev'. Na 28 minuten had ze er al drie in liggen, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de Zambiaanse verdediging niet in beste doen was. Maar je moet ze er toch maar inschieten, knap gedaan dus. Voor het eerst in haar carrière maakt ze vier goals in één wedstrijd. Een meer dan terechte publiekswissel na een uur.

Lieke Martens 7,5: De verdediging van Zambia bood haar alle ruimte, maar Martens profiteerde daar pas laat van. Ze wist zich toch te onderscheiden en een paar goals te maken. Goed voor het zelfvertrouwen.

Invallers
Lineth Beerensteyn - 7: Beerensteyn werd na een uur ingebracht voor Miedema, die een publiekswissel kreeg. Ze wist een kwartier voor tijd haar goaltje mee te pikken en had geen moeite met de Zambiaanse verdedigers.

Renate Jansen - 7:
Ook Jansen wist zichzelf nog in het zonnetje te zetten. Ze bediende Victoria Pelova op maat, voor haar was het haar eerste interlandgoal. 

Lynn Wilms - 6:
Bleef redelijk onzichtbaar. Geen ruime voldoende, maar ook zeker geen onvoldoende.

Victoria Pelova -
7: Een goede invalbeurt voor Pelova, die op aangeven van Jansen haar eerste interlandgoal maakte. De speelsters gunnen het haar, mooi om te zien.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws