Alaba drukt gerucht kop in en krijgt nummer vier bij Real: 'Heb erover gesproken'

Alaba drukt gerucht kop in en krijgt nummer vier bij Real: 'Heb erover gesproken'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 19:04wo 21-07-2021 om 19:04

David Alaba draagt volgend seizoen rugnummer vier bij Real Madrid. Recent meldde Marca nog dat niemand het oude nummer van Sergio Ramos durfde over te nemen. Alaba legt uit waarom hij volgend seizoen met vier op zijn rug speelt.

Buiten het feit dat Ramos in het bezit was van nummer vier bij Real, droegen ook onder meer José Martínez Sánchez, Uli Stielike, Ricardo Rocha, Rafael Alkorta en Fernando Hierro het getal op hun shirt bij De Koninklijke. Alaba is dus de nieuwe eigenaar van rugnummer vier.

"Ik heb daar met de club over gesproken", vertelt de Oostenrijkse verdediger tijdens zijn presentatie. "Ze boden me dit nummer aan. Ik denk niet dat er een ander rugnummer beschikbaar was. Ik weet wat het nummer betekent voor de club en dat motiveert me. Het staat voor kracht en leiderschap. Ik wil alles geven voor dit nummer." 

Het schrikt Alaba niet af dat zijn nieuwe nummer in bezit is geweest van meerdere grote namen. "Ik ben hier niet gekomen om mezelf met anderen te vergelijken. Ik ben David Alaba en ik zal David Alaba blijven. Ik zal mezelf zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws