Van Gaal kiest voor nieuwe keeperstrainer, teleurgestelde Lodewijks maakt plaats

Van Gaal kiest voor nieuwe keeperstrainer, teleurgestelde Lodewijks maakt plaats

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 20:10wo 21-07-2021 om 20:10

Patrick Lodewijks zal geen deel uitmaken van de nieuwe Oranje-staf onder Louis van Gaal. De keeperstrainer bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat zijn tijd bij de KNVB erop zit.

De oud-doelman van FC Groningen, PSV en Feyenoord trad in 2018 in dienst, toen Ronald Koeman – met wie hij ook al bij Everton werkte – in dienst trad. Lodewijks bleef onder Frank de Boer bij het Nederlands elftal werken, maar moet nu dus plaatsmaken. "Bij Oranje weet je: een nieuwe coach kan zijn eigen mensen willen. Oké, inherent aan ons vak. Maar jammer is dat ik ook geen vervolg kan geven aan allerlei projecten die KNVB-breed zijn opgestart op keepersvlak sinds 2018", spreekt hij tegenover het AD zijn teleurstelling uit.

Wie de opvolger van Lodewijks zal worden, moet nog blijken: het AD noemt echter de naam van Frans Hoek, de vaste keeperstrainer van Van Gaal. De 69-jarige Amsterdammer zal op korte termijn beginnen aan zijn derde dienstverband bij Oranje. Voormalig Sparta-ploeggenoten Danny Blind en Henk Fraser gaan hem bijstaan, is de bedoeling. Dwight Lodeweges was onder Koeman en De Boer assistent, maar is onlangs al vertrokken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Van Gaal de ideale Oranje-bondscoach?

Ja
79%
Nee
21%
(6672 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws