Van Gaal kiest voor nieuwe keeperstrainer, teleurgestelde Lodewijks maakt plaats

Van Gaal kiest voor nieuwe keeperstrainer, teleurgestelde Lodewijks maakt plaats

21-07-2021 20:10
91

Patrick Lodewijks zal geen deel uitmaken van de nieuwe Oranje-staf onder Louis van Gaal. De keeperstrainer bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat zijn tijd bij de KNVB erop zit.

De oud-doelman van FC Groningen, PSV en Feyenoord trad in 2018 in dienst, toen Ronald Koeman – met wie hij ook al bij Everton werkte – in dienst trad. Lodewijks bleef onder Frank de Boer bij het Nederlands elftal werken, maar moet nu dus plaatsmaken. "Bij Oranje weet je: een nieuwe coach kan zijn eigen mensen willen. Oké, inherent aan ons vak. Maar jammer is dat ik ook geen vervolg kan geven aan allerlei projecten die KNVB-breed zijn opgestart op keepersvlak sinds 2018", spreekt hij tegenover het AD zijn teleurstelling uit.

Wie de opvolger van Lodewijks zal worden, moet nog blijken: het AD noemt echter de naam van Frans Hoek, de vaste keeperstrainer van Van Gaal. De 69-jarige Amsterdammer zal op korte termijn beginnen aan zijn derde dienstverband bij Oranje. Voormalig Sparta-ploeggenoten Danny Blind en Henk Fraser gaan hem bijstaan, is de bedoeling. Dwight Lodeweges was onder Koeman en De Boer assistent, maar is onlangs al vertrokken.