Sneijder vol verwachting in Eindhoven: 'Denk dat we ons kapot schrikken'

Sneijder vol verwachting in Eindhoven: 'Denk dat we ons kapot schrikken'

21-07-2021 20:22
92

Wesley Sneijder kijkt uit naar de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Galatasaray, in een goed gevuld Philips Stadion. De recordinternational van Oranje én ex-speler van Galatasaray is vooral benieuwd naar de supporters van de Turkse club.

Sneijder kwam tussen 2013 en 2017 uit voor Cim Bom Bom en raakte diep onder de indruk van de fanatieke aanhang. "Ik heb wedstrijden gespeeld in de Champions League, in Duitsland, België, Frankrijk... En ik denk dat we ons zometeen allemaal kapot schrikken, wat voor lawaai er vanaf de tribune komt, vanaf de Turkse kant", aldus de Champions League-analist bij RTL7.

Hij vraagt zich dan ook af hoeveel thuisvoordeel PSV zal hebben. Collega-analist Jan Boskamp valt Sneijder bij. "Dat is niet alleen bij Galatasaray, dat is ook bij Fenerbahçe, Besiktas", stelt hij. "Het zou me niet verbazen als hier ook Duitse en Belgische Turken zitten, want die volgen hun ploeg overal. Waanzinnig is dat gewoon"

PSV en Galatasaray trappen woensdag om 21.00 uur af. Als de Eindhovenaren dit tweeluik winnen, wacht het Schotse Celtic of het Deense FC Midtjylland in de derde voorronde.