Update: 'overname FC Den Bosch aanstaande, vrijdag nieuws uit De Vliert'

Update: 'overname FC Den Bosch aanstaande, vrijdag nieuws uit De Vliert'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 22:26wo 21-07-2021 om 22:26

Laatste update: woensdag 21 juli 2021 om 22:27wo 21-07-2021 om 22:27

De naam van FC Den Bosch is opgedoken in een bericht van het medium The Athletic. De nummer negentien van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen zal voor de tweede keer in drie jaar tijd overgenomen worden, klinkt het: de Pacific Media Group wordt de nieuwe eigenaar.

De Amerikaanse partij beheert onder meer KV Oostende (België), Barnsley (Engeland) en Esbjerg fB (Denemarken) en gaat nu dus ook een Nederlandse club aan zijn bestand toevoegen. Wesley Sneijder had ook plannen om, samen met compagnon Ebert Dollevoet, in de club te stappen, maar de PMG heeft de strijd gewonnen. Volgens The Athletic is er een akkoord bereikt door de betrokken partijen.

FC Den Bosch presenteerde in 2018 Kakhi Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, maar de KNVB gaf uiteindelijk geen groen licht voor de overname. De Brabanders waren vervolgens lange tijd in een rechtszaak verwikkeld, maar kon opgelucht ademhalen: Jordania eiste al zijn investeringen terug van de club, maar FC Den Bosch hoefde uiteindelijk slechts 240 duizend euro te betalen. Na die uitspraak kwamen de overnamegesprekken weer op gang in De Vliert: de PMG werd tussentijds ook genoemd bij ADO Den Haag, maar heeft dus voor FC Den Bosch gekozen.

Update: Ook de Nederlandse media pakken uit met de naderende overname van FC Den Bosch. De PMG wordt grootaandeelhouder van de club, maar een groep regionale investeerders blijft ruim veertig procent van de aandelen in handen houden, meldt het Brabants Dagblad. De deal wordt naar verwachting vrijdag bekrachtigd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws