PSV op rapport: één 9,5 na dikke overwinning, 6 laagst gegeven cijfer

PSV op rapport: één 9,5 na dikke overwinning, 6 laagst gegeven cijfer

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 22:56wo 21-07-2021 om 22:56

Laatste update: woensdag 21 juli 2021 om 23:16wo 21-07-2021 om 23:16

PSV heeft bijzonder goede zaken gedaan in de voorronde van de Champions League door Galatasaray met 5-1 te kloppen. Eran Zahavi kroonde zich tot Man of the Match met vier goals en twee assists. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit na de spectaculaire wedstrijd.

Joël Drommel – 6: hij werd in zijn dubbele debuut (eerste wedstrijd voor PSV én in Europees verband) amper getest. Aan de goal van Galatasaray kon Drommel niet veel doen: Kilinç knikte bal goed in de hoek en liet de 24-jarige goalie kansloos. Aan de bal oogde Drommel wel iets minder zeker dan normaal.

Phillipp Mwene – 6: voor de Oostenrijkse verdediger was de wedstrijd tegen Galatasaray ook zijn debuut voor PSV én in Europees verband. Mwene dook op bij een aantal aanvallen van de Eindhovenaren. Daarin vertolkte hij regelmatig geen grote rol. Verdedigend maakte hij één fout, maar wel een fatale: door matig verdedigend werk van de jeugdinternational had Ömer Bayram alle tijd om de assist te produceren waaruit de 2-1 viel.

André Ramalho – 7: de Braziliaanse stopper kwam tegen Galatasaray prima voor de dag. In zijn eerste officiële duel voor PSV liet Ramalho zijn verdedigende kwaliteiten zien door een aantal ballen goed af te pakken. De verdediger bewees ook dat hij aan de bal over voldoende kwaliteiten beschikt.

Olivier Boscagli – 6: in balbezit was de Fransman slordiger dan normaal gesproken. Boscagli leverde een aantal ballen te makkelijk in. In verdedigend opzicht kwam de 23-jarige verdediger overtuigender voor de dag, op één moment na: bij de treffer van Galatasaray stond hij lucht te dekken. Daardoor kon Kilinç in alle vrijheid raak koppen.

Philipp Max – 6: hij stak zijn aanvallende drang tegen Galatasaray niet onder stoelen of banken. Ondanks dat Max soms slordig was, zorgden zijn aanvallende impulsen voor dreiging bij het doel van de Turken. Door de international van Duitsland werd de PSV-defensie echter ook wat zwakker: Boscagli moest regelmatig uitwijken naar de linkerflank om de verdedigende taken van Max over te nemen.

Marco van Ginkel – 6,5: hij speelde geen super opvallende wedstrijd in het Philips Stadion, maar Van Ginkel vervulde toch een belangrijke rol op het PSV-middenveld. De nieuwe aanvoerder bewaarde de rust in de passing en maakte vaak goede keuzes bij het opbouwen. Na een dik uur werd Van Ginkel gewisseld.

Ibrahim Sangaré – 7: hoewel Sangaré erom bekend staat dat hij niet de beste techniek heeft, was hij in balbezit goed tegen Galatasaray. De Ivoriaan gaf geen creatieve crosspasses, maar hield het op succesvolle wijze simpel. Sangaré liet zich ook zien met een aantal belangrijke onderscheppingen, zoals we dat van hem kennen. Hij leek zich een stuk comfortabeler te voelen op het PSV-middenveld dan vorig seizoen.

Yorbe Vertessen – 7: Schmidt gaf de Belg tegen Galatasaray een kans in de basis. Die greep Vertessen met beide handen aan: de kleine aanvaller werkte erg hard, waardoor hij met balveroveringen gevaarlijke PSV-momenten inleidde. Vertessen vervulde ook een rol bij de 1-0: hij jaagde samen met Zahavi door op doelman Fernando Muslera, die vervolgens hopeloos in de fout ging. Na ruim zestig minuten was de tank logischerwijs leeg bij Vertessen: hij werd toen vervangen door Cody Gakpo.

Noni Madueke – 7,5: tegen Galatasaray liet Madueke van zich horen. Niet alles ging goed bij de Engelsman, maar hij was constant dreigend en verwende het publiek met fraaie passeerbewegingen. Bij de 2-0 van Zahavi behield Madueke tevens knap het overzicht, door de bal op het laatste moment breed te leggen.

Mario Götze – 6,5: de 63-voudig Duits international speelde tegen Galatasaray niet slecht, maar was vooral in de eerste helft minder opvallend dan Vertessen, Madueke en Zahavi. In de 51ste minuut liet Götze zijn kwaliteit en ervaring zien: zijn eerste kans van de wedstrijd verzilverde hij direct, door de bal overtuigend af te maken. In de tweede helft maakte de aanvaller ook nog zijn tweede treffer, al was dat een cadeautje van de opnieuw blunderende Muslera.

Eran Zahavi – 9,5: Zahavi kroonde zich tot dé held van de avond. De geroutineerde spits was bij vier van de vijf PSV-goals betrokken. Zahavi stond aan de basis van zijn eerste twee treffers, door Muslera op te jagen in aanloop naar de 1-0 en de bal op het middenveld te veroveren bij zijn tweede treffer. Bij de derde PSV-goal was Zahavi de aangever: de Israëliër zette Götze met een achteloos balletje met de buitenkant van zijn voet één op één met de keeper. In de 85ste minuut bekroonde Zahavi zijn geweldige optreden met zijn derde treffer van de avond. In de slotfase kreeg hij zelfs een publiekswissel van Roger Schmidt.

Invallers
Davy Pröpper – 6: Pröpper viel prima in. Hij oogde kalm en vulde de positie van Van Ginkel naar behoren in.

Cody Gakpo – 6,5: in het halfuur dat we hem hebben gezien, zagen we een aantal flitsen van de EK-ganger. Dat wist Gakpo echter niet te vertalen in een goal of assist.

Ryan Thomas – X: speelde te kort voor een beoordeling.

Pablo Rosario - X: speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Roger Schmidt - 8: het PSV van Schmidt begon op de manier hoe de Duitser het graag wil zien: zijn ploeg zette hoog druk op Galatasaray en creëerde daar kansen uit. Dat ebde wel wat weg naarmate de wedstrijd vorderde. Desondanks bleef PSV heer een meester in het Philips Stadion. Bij de tegengoal zag de PSV-defensie er alleen niet goed uit. Schmidt heeft een week de tijd om daar aandacht aan te besteden met zijn verdedigers.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws