Fris PSV opent Europees seizoen met vijfklapper in kolkend Philips Stadion

Fris PSV opent Europees seizoen met vijfklapper in kolkend Philips Stadion

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 22:50wo 21-07-2021 om 22:50

Laatste update: woensdag 21 juli 2021 om 23:17wo 21-07-2021 om 23:17

PSV heeft woensdagavond het seizoen 2021/2022 op veelbelovende wijze afgetrapt. De Eindhovenaren zetten in een sfeervol Philips Stadion een grote stap naar de volgende Champions League-voorrondes: het Turkse Galatasaray moet in de return een 5-1 (!) nederlaag goed zien te maken, mede dankzij een hattrick van Eran Zahavi.

Trainer Roger Schmidt stelde met Joël Drommel, Philipp Mwene, André Ramalho en verloren zoon Marco van Ginkel vier nieuwelingen op en hield onder meer Jordan Teze, Davy Pröpper, Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo op de bank. Zij zagen het Philips Stadion na anderhalve minuut al voor een eerste keer ontploffen. Doelman Fernando Muslera verspeelde knullig de bal en Zahavi strafte het af: 1-0.

De Eindhovense storm ging in de loop van de eerste helft liggen, maar PSV bleef de bovenliggende partij. Na ruim een half uur werd de marge verdubbeld. Mario Götze vond Noni Madueke na een snelle aanval, de Engelsman legde breed en Zahavi kon zijn tweede binnen glijden: 2-0. Vlak voor rust viel het thuispubliek even stil, na de onverwachte aansluitingstreffer van Galatasaray. Geboren Bredanaar Ömer Bayram gaf vanaf links voor en Emre Kilinç kopte de bal vakkundig langs Drommel.

PSV liet zich echter niet van de wijs brengen en deed ook in de tweede helft al snel zaken. Zahavi verzorgde ditmaal de assist: de spits uit Israël bezorgde de bal met een subtiele voetbeweging bij Götze, die Muslera kansloos liet. De ingevallen Gakpo liet een kans op de 4-1 liggen, PSV ontsnapte bij een spaarzame uitval van Galatasaray aan een tegentreffer. In de slotfase kon er alsnog gejuicht geworden door het thuispubliek: na een misverstand in de verdediging van Cim Bom Bom viel de bal voor Zahavi, die Muslera omspeelde en zijn hattrick volmaakte.

En daarmee was de koek zelfs nog niet op. De grabbelende Muslera promoveerde een ongevaarlijke kopbal van Götze vlak voor tijd tot eigen doelpunt: 5-1. PSV mag tijdens de return in Istanbul met een marge van drie doelpunten verliezen. Als de ploeg van Schmidt daarin slaagt, wacht Celtic of FC Midtjylland in de volgende Champions League-voorronde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws