Schmidt krijgt vragen over reserverol Ihattaren: 'Niet something special'

Schmidt krijgt vragen over reserverol Ihattaren: 'Niet something special'

21-07-2021 23:45 Laatste update: 22-07-2021 00:06
117

PSV is het seizoen begonnen met een klinkende 5-1 zege op Galatasaray, maar Mohamed Ihattaren kon niet delen in de feestvreugde. De negentienjarige Utrechter bleef negentig minuten lang op de bank zitten: trainer Roger Schmidt liet na afloop desgevraagd weten waarom.

De relatie tussen Schmidt en Ihattaren is al lange tijd onderwerp van gesprek. De trainer benadrukt in gesprek met RTL7 dat Ihattaren geen status aparte heeft. "Voor Mo is het hetzelfde als alle andere spelers op de bank. Er waren heel veel spelers die niet in actie zijn gekomen", aldus Schmidt, die Davy Pröpper, Cody Gakpo, Ryan Thomas en Pablo Rosario liet invallen. "Ik moest een keuze maken voor de basiself: dat heb ik gedaan. En daarna moest ik tijdens de wedstrijd mijn wissels kiezen: de vier spelers die erin zijn gekomen, waren de spelers die ik op dat moment nodig had."

Schmidt liet eerder deze week al weten dat Ihattaren speelt zpdra hij dat verdient, net als alle andere spelers in zijn selectie. "Hij is niet something special, in de zin dat hij iets speciaals verdient, in vergelijking met alle andere spelers", aldus de trainer. "De club legt de lat hoog en ik moet de club en alle spelers zo goed mogelijk leiden. En Mo Ihattaren is een belangrijke speler voor ons, he is a good guy. Ik hoop dat hij zich zo goed mogelijk ontwikkelt en als hij beter is dan de andere spelers, dan zal hij spelen. En dat geldt dus ook voor alle andere spelers."