Koeman tevreden na eerste oefenduel: 'Toegegeven: was een beetje vreemd'

Koeman tevreden na eerste oefenduel: 'Toegegeven: was een beetje vreemd'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 09:28do 22-07-2021 om 09:28

Ronald Koeman kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste oefenwedstrijd van FC Barcelona in aanloop naar het nieuwe Primera División-seizoen. Woensdag werd er met 4-0 gewonnen van Gimnástic de Tarragona.

"Het resultaat was goed, er waren positieve dingen te zien", wordt Koeman geciteerd door El Mundo Deportivo. De Nederlandse oefenmeester rouleerde flink en gaf een groot aantal spelers minuten. De grote uitblinker was Albanees Rey Manaj, die drie doelpunten maakte. "Iedereen heeft 45 minuten kunnen spelen. We zetten de tegenstander goed onder druk, hebben het duel gecontroleerd."

De internationals in de Barcelona-selectie kregen tegen Gimnástic nog rust, waardoor de jongere spelers de kans kregen. "Het was een prima duel", vervolgt Koeman. "Iedereen heeft de kans gehad zijn kwaliteiten te laten zien. Al zal ik niet ingaan op namen."

Koeman was blij dat er weer publiek aanwezig kon zijn bij de wedstrijd tegen Gimnástic. "Toegegeven: het was een beetje vreemd om weer fans te zien in het stadion. Gelukkig begint het weer een beetje normaal te worden. Dat vind ik geweldig, net als de spelers." Barcelona speelt de komende tijd de nodige oefenwedstrijden. Girona, VfB Stuttgart en Red Bull Salzburg spelen ook nog tegen de ploeg van Koeman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws