Jonker lacht: 'Anders had Louis denk ik geen toestemming gekregen van Truus'

Jonker lacht: 'Anders had Louis denk ik geen toestemming gekregen van Truus'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 11:29do 22-07-2021 om 11:29

Andries Jonker denkt dat de KNVB er goed aan doet om Louis van Gaal weer voor de groep te zetten bij het Nederlands elftal. De trainer van SC Telstar denkt dat Louis toestemming heeft gekregen van vrouw Truus.

Van Gaal, die in Portugal genoot van zijn pensioen, lijkt tóch weer aan de slag te gaan bij Oranje. Het verbaast Jonker niet dat Van Gaal de functie gaat bekleden. "Ik denk dat hij van Truus geen toestemming had gekregen als het een club had betroffen. Maar deze job is qua inspanning te overzien", begint Jonker in gesprek met De Telegraaf. "Om het Nederlands elftal maximaal te laten functioneren, hoeft hij niet elke dag van acht tot zes in Zeist te zijn. Bij zijn clubs maakte hij wel zulke dagen."

In de verdediging en op het middenveld heeft Van Gaal bij Oranje geen gebrek aan keuzes. De uitdaging ligt bij de keeperspositie en in de voorhoede, stelt Jonker. "Het Nederlands elftal had tien jaar de beschikking over Hans van Breukelen en later tien jaar over Edwin van der Sar. Die zou elke huisvrouw, bouwvakker of tennisser, die je een opstelling zou laten maken, ook onder de lat zetten. Maar nu? Zeg het maar. En in de aanval geldt in zekere zin hetzelfde. Daar komen wat talentvolle jongens aan, maar vooralsnog zullen daar oplossingen moeten worden gezocht."

Er wordt verwacht dat Van Gaal snel zijn handtekening gaat zetten onder een contract. Naar verluidt neemt hij Henk Fraser en Danny Blind mee als zijn assistenten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws