Sparta vraagt KNVB om financiële compensatie: 'Over sportieve kant eens'

Sparta vraagt KNVB om financiële compensatie: 'Over sportieve kant eens'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 11:51do 22-07-2021 om 11:51

Mocht Henk Fraser de assistent worden van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, dan verwacht Sparta Rotterdam een financiële compensatie van de voetbalbond. Technisch directeur Henk van Stee heeft inmiddels gesprekken gevoerd met de KNVB.

Woensdagochtend sprak de technisch directeur van Sparta met Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma over een mogelijke rol van Fraser bij Oranje. Sparta wil na de WK-kwalificatie graag een evaluatiegesprek met de KNVB.

"In principe zijn we het over de sportieve kant eens", laat Van Stee weten in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar laten we eerst eens kijken of het van beide kanten bevalt. Gaat Nederland zich wel kwalificeren voor het WK? En in welke hoedanigheid gaat Oranje verder in de Nations League? Hebben wij er last van? Hoe staat Sparta er überhaupt voor na een paar maanden? Allemaal vragen waar we nu nog geen antwoord op kunnen geven."

De Telegraaf liet in een artikel doorschemeren dat Fraser na het WK wordt gezien als de mogelijke opvolger van Van Gaal. Fraser zelf is op dit moment nog in gesprek met de KNVB, verwacht wordt dat er snel meer duidelijkheid gaat komen. De technische staf van Oranje lijkt met Van Gaal, Fraser en Danny Blind te gaan bestaan uit mensen met een Sparta-verleden. "Sparta is niet alleen een springplank voor jeugdige talentvolle spelers, maar ook voor trainers. Daar ben ik best trots op", sluit Van Stee af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Fraser als opvolger van Van Gaal: goed plan?

(2498 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws