Wijnaldum verklaart PSG-transfer: 'Heeft grote rol gespeeld in mijn beslissing'

Wijnaldum verklaart PSG-transfer: 'Heeft grote rol gespeeld in mijn beslissing'

22-07-2021 15:15 Laatste update: 15:18
64

Georginio Wijnaldum heeft zijn eerste persmoment als speler van Paris Saint-Germain gehad. De Nederlander, die transfervrij de overstap maakte van Liverpool naar Parijs, heeft zin in de nieuwe uitdaging.

Wijnaldum is begonnen aan zijn avontuur in Frankrijk. De aanwezigheid van trainer Mauricio Pochettino vergrootte de aantrekkingskracht van Paris Saint-Germain. De Argentijn wilde Wijnaldum in zijn tijd als Tottenham Hotspur-manager ook al binnenhalen. 

Wedden

Meer odds

"De hele club heeft me het gevoel gegeven dat ik gewild ben. Dat heeft een grote rol gespeeld in mijn beslissing", vertelt Wijnaldum, die ook in de belangstelling stond van het FC Barcelona van Ronald Koeman. In Parijs is de Champions League-winst het grote doel. "Het winnen van titels is erg belangrijk. PSG wil die titels winnen, de club heeft veel progressie geboekt de afgelopen jaren. Ze hebben de Champions League-finale al een keer gehaald en vorig seizoen was de halve finale het eindstation."

De manier van spelen spreekt Wijnaldum ook aan. "In Liverpool speelden we erg aanvallend, dat was belangrijk voor me. Dat past bij me en PSG speelt het voetbal waar ik van houd. Het is het voetbal dat bij me past", sluit Wijnaldum af.