'City en Chelsea willen profiteren van contractsituatie Moriba bij Barça'

'City en Chelsea willen profiteren van contractsituatie Moriba bij Barça'

22-07-2021 15:51 Laatste update: 17:18
35

FC Barcelona en Ilaix Moriba liggen al enige tijd op ramkoers. De jonge middenvelder (18) wil zijn contract in Camp Nou niet verlengen. Ronald Koeman zou hem teruggezet hebben naar het tweede elftal en Manchester City en Chelsea willen daarvan profiteren.

Dat meldt Manchester Evening News. Waar Barcelona niet blij is met de houding van Moriba, is de spelers op zijn beurt niet blij dat hij door de club meteen is teruggezet naar het tweede elftal. Chelsea en Manchester City hebben de eerste stappen al ondernomen om te bekijken of de komst van Moriba haalbaar is. Het contract van de middenvelder loopt nog door tot de zomer van 2022. Het is afwachten hoe Barcelona zich op gaat stellen in de onderhandelingen.

City lijkt de boventoon te voeren, Chelsea is nog wat terughoudender, zo meldt MEN. Bij beide ploegen kan Moriba naar verluidt zes miljoen euro op jaarbasis gaan verdienen, een verdubbeling van zijn huidige salaris bij Barcelona. Moriba zou een voorkeur hebben voor City, aangezien manager Pep Guardiola al meerdere malen heeft aangegeven zeer gecharmeerd te zijn van het achttienjarige talent.