Eriksen krijgt slecht nieuws: 'Met defibrillator kan hij niet in Italië spelen'

Eriksen krijgt slecht nieuws: 'Met defibrillator kan hij niet in Italië spelen'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 17:30do 22-07-2021 om 17:30

Christian Eriksen mag met een defibrillator niet in de Serie A spelen. Dat heeft een lid van het technisch wetenschappelijke comité van de Italiaanse voetbalbond bevestigd. Dat betekent dat Internazionale op zoek moet naar een oplossing.

De middenvelder uit Denemarken zakte op het afgelopen EK in elkaar tijdens de groepswedstrijd tegen Finland (0-1 nederlaag). Nadien is bij Eriksen een defibrillator geplaatst om te voorkomen dat een dergelijke situatie vaker voorkomt, maar dat is tegen de regels van de Italiaanse bond.

Francesco Braconaro is lid van het technisch wetenschappelijk comité en zegt tegenover Radio Kiss Kiss dat Internazionale en de Deen op zoek moeten naar een oplossing. "Op deze manier kan het niet volledig goedgekeurd worden dat hij in Italië speelt. Als deze speler de defibrillator laat verwijderen en een specialist laat bewijzen dat hij in orde is, kan hij voor Inter spelen."

De Italiaanse regelgeving is veel strenger dan in Nederland of in andere landen. Daley Blind speelt bijvoorbeeld ook met een defibrillator en mag zowel in de Eredivisie als in Europese toernooien in actie komen. Het is nog niet duidelijk hoe Inter op deze situatie zal reageren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws