'Feyenoord is gewoon heel matig, Ajax en PSV zijn veel verder'

'Feyenoord is gewoon heel matig, Ajax en PSV zijn veel verder'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 23:17do 22-07-2021 om 23:17

Mario Been en Kees Kwakman zijn zeer kritisch over het optreden van Feyenoord tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League. De analisten van ESPN vinden dat er het nodige schort aan het spel van de Rotterdammers en wijzen vooral naar Orkun Kökcü.

"Het was heel erg matig en aan de bal zelfs heel erg slecht", steekt Been van wal. "Kökcü is één van de spelers die het dan zou moeten doen, maar hij had heel veel onnodig balverlies." De middenvelder heeft rugnummer tien overgenomen van Steven Berghuis, maar maakt die status nog niet waar. "Ik houd van een bepaalde persoonlijkheid, dat hij dat shirt met nummer tien wil hebben. Dat zijn normaal gesproken de spelers met de meeste creativiteit, die het meeste laten zien. Dat heeft hij nog niet. Als je ziet hoeveel balverlies hij heeft met de simpelste oplossingen. Dat is gewoon veel te veel."

Ook Kwakman is niet onder de indruk van Kökcü. "Wat mij ook irriteert: die spelhervattingen. Kökcü - buiten het feit dat hij twintig ballen zomaar heeft ingeleverd - had maar één goede spelhervatting. Elke corner was voor de keeper of voor de eerste verdediger. Dat straalde ook niets uit." Maar Kwakman heeft meer aan te merken op het spel van de ploeg van Arne Slot. "Feyenoord ontbeert gewoon elke vorm van creativiteit, buiten Sinisterra en een beetje Malacia."

"In de tweede helft bleef Bryan Linssen aan de buitenkant staan en ging Pedersen aan de binnenkant staan", vervolgt Kwakman. "Die stond echt als een nummer tien. Ik snap dat niet helemaal. Als er een bepaalde dynamiek is, dan snap ik het. Maar als je daar telkens al gaat staan, is de verrassing totaal weg. En Linssen aan de zijlijn is niet zijn sterkste punt. Dan zou ik nog eerder Conteh daar neerzetten. Ze bleven maar hetzelfde doen, maar daar kwam maar één kans uit."

Been berust uiteindelijk in het gelijkspel. "Je moet ook realistisch zijn. Ze hebben Drita niet onderschat. Feyenoord is gewoon heel matig op dit moment. Ze missen nog de nodige spelers om naar een bepaald niveau te groeien. Ajax en PSV zijn natuurlijk veel verder. Ik had er ook niet al te veel van verwacht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws