Fer: 'Geen donderspeech van de trainer, maar hij was wel duidelijk'

Fer: 'Geen donderspeech van de trainer, maar hij was wel duidelijk'

22-07-2021 23:44
48

Leroy Fer baalt flink van het doelpuntloze gelijkspel van Feyenoord tegen FC Drita. Hij zag dat de Rotterdammers veel moeite hadden met de stugge Kosovaarse defensie.

"We wilden hier natuurlijk winnen en creëerden een aantal kansjes, maar niet genoeg naar onze kwaliteiten", zegt Fer tegen ESPN. "Maar we hebben thuis de kans om de klus te klaren. We weten dat we beter kunnen, al hebben we ook niets weggegeven. We moeten nu gewoon kijken naar volgende week, dat is het belangrijkste."

De aanvoerder zag dat Feyenoord veel moeite had met de defensieve speelstijl van Drita, dat massaal verdedigde. "Zij waren met tien man aan het verdedigen en loerden op de counter, met snelle jongens voorin. Wij weten dat we beter kunnen en dat nemen we sowieso mee naar volgende week", stelt Fer, die laat weten dat coach Arne Slot niet uit zijn slof schoot in de rust. "Nee, we hebben geen donderspeech gehad van de trainer. Hij was wel duidelijk over wat hij in de tweede helft wilde zien."

"We moeten nu deze wedstrijd analyseren", vervolgt de gelegenheids verdediger. "We moeten in balbezit de veldbezetting behouden en snel wisselen van kant. Dat probeerden we in de tweede helft te doen, maar tegen een tegenstander die ver inzakt is dat heel moeilijk."